26dba060-86d1-42f4-a25f-89cf1a262ad7

IT Infrastructuur

Een krachtige ICT-infrastructuur vormt de fundering van een succesvolle onderneming. Veiligheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit, snelheid: het zijn maar enkele van de topprioriteiten op ons lijstje. De keuze voor de juiste onderdelen is afhankelijk van tal van factoren.

Investment in infrastructure is a requirement for growth and sustainability

IaaS

Infrastructure as a Service (IaaS) is een direct beschikbare computinginfrastructuur, geleverd en beheerd door ons. IaaS is een van de vier typen cloudservices, naast Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (Ook wel Serverless genoemd).

Met IaaS kunt u snel omhoog en omlaag schalen op basis van de behoefte zodat u alleen betaalt voor wat u gebruikt. Met IaaS vermijdt u de kosten en de complexiteit die gepaard gaan met de aanschaf of het beheer van uw eigen fysieke servers en andere datacenterinfrastructuren. Elke bron wordt als een afzonderlijk serviceonderdeel aangeboden en u hoeft alleen maar een bepaald serviceonderdeel te huren voor zolang u het nodig hebt. Als serviceprovider beheren wij de infrastructuur, terwijl u uw eigen software aanschaft, installeert configureert en beheert.

PaaS

Platform as a Service (PaaS) is een volledige ontwikkel- en implementatieomgeving in de cloud, met resources die u in staat stellen alles te leveren, van eenvoudige cloudtoepassingen tot geavanceerde bedrijfstoepassingen. Ook bij PaaS maak je gebruik van pay as you go, je betaalt enkel voor wat je verbruikt.

Net als IaaS omvat PaaS infrastructuur (servers, opslag, netwerken) maar ook middleware, ontwikkelhulpprogramma’s, BI-services (Business Intelligence), systemen voor het beheren van databases en meer. PaaS is ontworpen om ondersteuning te bieden tijdens elke fase van de lifecycle van een web application: bij de ontwikkeling, het testen, de implementatie en bij het uitvoeren van updates.

Door gebruik te maken van PaaS vermijdt u de kosten en de complexiteit die gepaard gaan met het kopen en beheren van softwarelicenties, de onderliggende infrastructuur van toepassingen en middleware, containerorchestrators zoals Kubernetes of de ontwikkelhulpprogramma’s en andere resources. U beheert de toepassingen en services die u ontwikkelt en wij beheren doorgaans de rest.

Voordelen van IaaS en PaaS

Bij IaaS is het niet nodig onkosten vooraf te maken voor het opzetten en beheren van een datacenter op uw locatie, waardoor dit voor startende ondernemingen en bedrijven die nieuwe ideeën willen uitproberen, een betaalbare optie is.

Het tegelijkertijd realiseren van een high availability, business continuity en een disaster recovery plan is duur omdat daarvoor veel technologie en personeel is vereist. Maar met de juiste Service Level Agreement (SLA) kan IaaS deze kosten terugdringen en kunt u gewoon gebruik blijven maken van toepassingen en gegevens tijdens een rampenscenario of een stroomuitval.

Zodra u hebt besloten om een nieuw product of initiatief te lanceren, kan de daarvoor benodigde computinginfrastructuur al in een paar minuten of een paar uur in plaats van in een paar dagen of weken gereed zijn.

Met IaaS valt de noodzaak weg om software en hardware te onderhouden en upgrades uit te voeren, of om problemen met apparatuur op te lossen. Met de juiste serviceovereenkomst kan de serviceprovider u garanderen dat uw infrastructuur betrouwbaar is en aan de SLA’s voldoet.

Wij zijn in staat uw toepassingen en gegevens beter te beveiligen dan uzelf zou kunnen.

Wat houdt deze service voor jou in?

Elke infrastructuur brengt wel zijn uitdagingen mee, zo moet er steeds rekening gehouden worden met grootte van het bedrijf, security, het doel van de infrastructuur, … Je kan het wel weten.

Wij zorgen voor een in detail uitgestippelde IT infrastructuur. Zowel fysiek als in de cloud weten onze experten hun weg te vinden.

Kies je voor deze service? Dit kan je verwachten:

  • Intake – Introductie en intake gesprek
  • Audit – Audit van de huidige infrastructuur
  • Plan – Er wordt een duidelijk plan van aanpak opgemaakt
  • Oplevering – Het project wordt opgeleverd door onze Infrastructure Engineer
  • Documentatie – Ontvang een duidelijk uitgetekend plan van de infrastructuur
  • Inlichting – Wij geven een duidelijke inlichting van hoe de infrastructuur in elkaar zit

BLR Consultancy staat u graag bij met helder advies en de gepaste ondersteuning.

Vragen?

Heb jij vragen over één of meerdere services? Aarzel niet om met ons contact op te nemen!

BLR Consultancy groeit dagelijks dankzij de excellente relatie met de klanten. Wij zijn trots op het vertrouwen dat ze in ons hebben. Dat onderscheid ons van de andere bedrijven in de IT-sector.

Amine
Founder & CEO, BLR Consultancy

Heb jij interesse in deze service?