09d0e99b-9525-4e06-b4fc-ecc206bb303d

Netwerk & Security

Bij BLR ontwerpen we een netwerk die overeenkomt met de noden van het bedrijf. Zo maken onze experten een analyse van de huidige omgeving om deze nadien aan te passen naargelang verschillende factoren. Zo wordt er bv. rekening gehouden met het aantal toestellen dat moeten connecteren en of er genoeg netwerkcapaciteit is om dit alles te kunnen dragen.

Na een beeld te hebben van de plattegronden van het gebouw, stellen onze experten een model samen zodat we eventuele issues kunnen aankaarten. Nadien zullen wij op onze beurt het netwerk optimaliseren om voor een definitieve implementatie of optimalisatie te zorgen.

Ook houden wij in dit geval heel hard rekening met security. Bij BLR Consultancy vinden wij het topprioriteit dat een netwerk niet alleen functioneert maar dat het vooral ook veilig is tegen eventuele cyberaanvallen.

Onze analyse behandelt onder meer:

 • Bepaling van de datakasten/racks (eventuele datacenter)
 • Type bekabeling & onderlinge bekabeling (koper of glasvezel? Bandbreedte?)
 • Soort aansluitingen (aantal access points voor wireless, aantal vaste aanslutingen voor PC’s, aantal aansluitingen voor telefonie, camera’s, …) & switchen

No one makes a lock without a key. A very little key can open a very heavy door.

Design van het netwerk

Een grondige analyse is noodzakelijk maar wat daarna? Bij BLR Consultancy laten we graag onze netwerk architecten hun gang gaan om het netwerk bij de klanten zo optimaal mogelijk uit te tekenen. Kennis en vaardigheden binnen netwerk architectuur zijn zeer belangrijk en zorgen ervoor dat niemand achteraf voor verrassingen staat. Documentatie, netwerkplannen en eventuele toelichting over de netwerk infrastructuur horen natuurlijk ook bij de oplevering van deze service.

Wireless Netwerk

Wifi moet overal beschikbaar zijn waar u dat wenst. Dat is gewoon een MUST. Met deze service genieten u en uw bezoekers van draadloos internet in elke hoek van uw zaak. Onze access points zorgen ervoor dat u uw wifi-netwerk binnen uw zaak zover kan uitbreiden als u zelf wilt. Ook kunnen wij het wifi netwerk opsplitsen zodanig dat er voor de gasten en het personeel verschillende SSID’s bestaan. Ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos met BLR Consultancy.

Security

Vandaag is makkelijk 70% van het verkeer binnen je netwerk geëncrypteerd met SSL/TLS. De tijd dat je dus zomaar al je netwerkverkeer kon inspecteren is voorbij. Met onze firewalls kunnen SSL/TLS verkeer wel inspecteren mbhv DeepScan (Deep Packet Inspection), maar enkel als het certificaat op de toestellen gekend is. Onbekende toestellen zullen in dit geval vaak op storingen botsen, tenzij je Deepscan uitschakelt. Maar ken jij ieder toestel in je netwerk? Denk aan printers, externe bezoekers, BYOD, smartphones, tablets, IoT, smart TV’s… Om al deze toestellen veilig in je netwerk (grotendeels geautomatiseerd) te beheren én te beveiligen zonder dat ze continu geconfronteerd worden met DeepScan issues, dient je netwerk van NAC voorzien te zijn.

Waarom Security en een Firewall?

De server met de webpagina heeft geen directe interactie met uw machine, waardoor de kans wordt verkleind dat een schadelijke webpagina uw computer infecteert.

Digitalisering betekent een stijging van de beschikbaarheid van gevoelige informatie van bedrijven en hun klanten. De tijd waarin de verantwoordelijkheid voor cyber security uitsluitend werd toegeschreven aan de IT-afdeling is definitief voorbij. Ieder bedrijf moet zorgen voor een bedrijfscultuur die gericht is op informatiebewustzijn en -veiligheid.

Informatiebewustzijn legt de basis voor de juiste bescherming van privacygevoelige gegevens. Welke data hebben we in huis? En is deze voldoende beschermd? De belangrijkste schakel in de beveiligingsketen is de mens zelf. Security heb je niet nodig… Tot het te laat is… en dan betaal je er veel meer voor.

Wat houdt deze service voor jou in?

 • Intake – Introductie en intake gesprek
 • Network Audit – Audit van het huidige netwerk
 • Wireless Network Audit – Audit van het huidige draadloos netwerk
 • Security Audit – Audit van de huidige security (eventuele Penetration Testing)
 • Logisch Netwerkschema – Er wordt een logisch netwerkschema uitgetekend
 • Fysisch Netwerkschema – Er wordt een fysisch netwerkschema uitgetekend
 • Oplevering – Het project wordt opgeleverd door onze Network Engineer
 • Security Training – Personeel krijgt een opleiding over IT Security
Vragen?

Heb jij vragen over één of meerdere services? Aarzel niet om met ons contact op te nemen!

BLR Consultancy groeit dagelijks dankzij de excellente relatie met de klanten. Wij zijn trots op het vertrouwen dat ze in ons hebben. Dat onderscheid ons van de andere bedrijven in de IT-sector.

Amine
Founder & CEO, BLR Consultancy

Heb jij interesse in deze service?